Moxa en cupping

Moxa is bijvoetkruid of Artemisia Vulgaris. Het gebruik van moxa geeft een extra dimensie aan een acupunctuur behandeling. Acupunctuurbehandeling met moxa geeft een weldadig, warm gevoel. We zetten Moxa in bij zowel spiergerelateerde klachten als koude- en vermoeidheidsklachten. Moxa wordt ook gebruikt bij zwangerschap om een baby in stuitligging te stimuleren zelf te draaien.

Cuppen is een Chinese techniek, gericht op het opheffen van blokkades in de spieren. Het stimuleert de bloeddoorstroming waardoor eerder herstel optreedt. Daarnaast voert het de afvalstoffen uit de spieren af.

Deze behandeling is om die reden ook zeer geschikt voor sporters bij verzuring tijdens of na een intensieve training. Door het afvoeren van de afvalstoffen wordt de energietoevoer naar de spieren verhoogd. Spierpijn verdwijnt en de prestatie optimaliseert.

Cuppen wordt ook succesvol ingezet bij pijn- en koude gerelateerde klachten zoals rug- en gewrichtspijnen, maar ook menstruatieklachten. We zetten deze techniek vaak in combinatie met andere behandelwijzen in, zoals acupunctuur en massage.