Zwanger worden

Zwanger worden

Lukt het niet om zwanger te worden? Of wordt je makkelijk zwanger maar heb je een miskraam gehad? Ben je bij de huisarts geweest en heb je het advies gekregen om het voorlopig nog op de 'natuurlijke' manier te proberen? Heb je klachten tijdens je menstruatiecyclus? Ga je een IVF/IUI/ICSI traject in? Dit zijn allemaal reden om een afspraak te maken. Acupunctuur en kruiden helpen de menstruatie cyclus te reguleren en klachten te verhelpen. Het brengt het lichaam en de geest in balans wat bevordelijk is voor een gezonde zwangerschap. 


Lees meer
Zwanger

Zwanger

Last van zwangerschapmisselijkheid? Of heb je niet genoeg borstvoeding?
Zwanger zijn is een mooie en bijzondere tijd waar je optimaal van wilt genieten in goede gezondheid voor moeder en kind. Acupunctuur en chinese kruiden brengen verlichting bij zwangerschapsklachten als misselijkheid en braken, oedeem, pijn in de onderrug en bekkeninstabiliteit. Een kind in stuitligging kan vanaf week 32-34 gedraaid worden met een moxa behandeling. Vanaf week 36  kan acupunctuur de moeder voorbereiden op de bevalling door het stimuleren van het week maken van het bekken en het indalen van het kindje. Ook kan de bevalling worden opgewekt wanneer deze te lang uitblijft. Postnatale klachten zoals bekkeninstabiliteit, depressie, onvoldoende lactatie en vermoeidheid worden goed behandeld met acupunctuur en chinese kruiden. De behandeling geeft veel ontspanning, wat goed is voor moeder en kind.


Lees meer
Menstruatie- en overgangsklachten

Menstruatie- en overgangsklachten

Problemen met je menstruatie?

Je kunt dan denken aan een verstoorde menstruatiecyclus in de vorm van pijnlijke ongesteldheid (dysmenorroe), PMS (premenstrueel syndroom), een onregelmatige ongesteldheid, het uitblijven van de menstruatie of een heftige menstruatie. Maar ook endometriose, een aandoening die vaak tot ontsteking van het baarmoederslijmvlies leidt.

 

Ben je in de overgang?

Elke vrouw moet er een keer aan geloven. De ene vrouw gaat er klachteloos doorheen en de ander kampt met diverse klachten die soms steeds heviger worden, door de hormonale wisseling. Dit kan veel invloed hebben op het dagelijks leven. De meest voorkomende klacht is opvliegers, maar ook slecht slapen, hartkloppingen, vermoeidheid, stemmingswisselingen en een verminderd libido behoren tot veel voorkomende klachten. Met acupunctuur zijn deze klachten te behandelen. Je gaat jezelf weer voelen.


Lees meer
Pijnklachten

Pijnklachten

Pijn wie kent het niet!

Pijnklachten kunnen het dagelijkse leven flink beïnvloeden. Het kan je bewegingsvrijheid beperken, je emoties negatief beïnvloeden en je kan minder vertrouwen krijgen in het lichaam.

 

Pure Mai Acupunctuur in Nijmegen is succesvol in het behandelen van pijnklachten en gebruikt een eeuwen oude methode om effectief pijn te behandelen. Deze methode is jaren geleden ontwikkeld door Master Tung. Dr. Tan heeft deze methode overgenomen en de wereld ingeblazen. Waar wij acupuncturisten erg dankbaar voor zijn, want de pijn kan binnen enkele behandelingen al verminderen of zelfs weg zijn!

Ik ben erg enthousiast over deze behandelmethode en het geeft me elke keer weer een goed gevoel als ik mensen, die soms jaren met een pijnklachten lopen, kan helpen.

 

Waar is het effectief voor:

 • Allerlei schouder-, nek-, rugklachten
 • Frozen shoulder
 • Ischias
 • Hoofdpijn
 • Buikpijn
 • Reumatische klachten
 • Jicht
 • Hielspoor
 • Menstruatiepijn
 • Fibromyalgie

Maar ook:

 • Hooikoorts
 • Sinusitis
 • Vermoeidheid
 • Opvliegers
 • Spijsverteringsklachten

 

Acupunctuur effectief bij rugpijn
Een studies toont aan dat patiënten met rugpijn klachten die acupunctuur ondergingen een lagere pijnniveau ervaarden en minder pijnstillers nodig hadden dan de patiënten die de gebruikelijke zorgverlening kregen.
Lees hier het volledige artikel 

Lees meer
Hoofdpijn, stress, vermoeidheid

Hoofdpijn, stress, vermoeidheid

Hoofdpijn is een veel voorkomede klacht. De meest voorkomende vormen zijn spanningshoofdpijn en migraine. Hoofdpijnklachten kunnen variëren van een lichte, zeurende pijn tot een stevige migraine aanval van een aantal dagen. Er zijn vele soorten hoofdpijn en in vele gevallen wordt je dagelijkse leven beïnvloed. De zeurende pijn kan leiden tot vermoeidheid en prikkelbaarheid. Bij een migraine aanval kun je niet eens deelnemen aan het dagelijkse leven. Geluid en licht kunnen heftig binnenkomen. Het enige wat helpt is op bed liggen in een donkere stille kamer. Acupunctuur en/of chinese kruiden kan deze hoofdpijnklachten behandelen, door gerichte te behandelen die specifiek op jou is afgestemd.

 

Stress betekent spanning, druk of belasting. Het lichaam reageert op stress door onder andere versnelling van de polsslag (hartritme), gespannen spieren en snellere en diepere ademhaling. Een gezonde spanning (stress) is in bepaalde situaties goed, het maakt je alert en verbetert de concentratie, waardoor je beter kan presteren. Wordt de spanning te hoog, duurt deze te lang en kan de spanning onvoldoende wegvloeien, kan stress zich uiten in diverse spanningsklachten zoals: vermoeidheid, slecht slapen, pijn (hoofdpijn, maagpijn, spierpijn, etc). 
Pure Mai Acupunctuur in Nijmgen kan helpen deze klachten te verminderen en ontspanning geven in lichaam en geest bij zowel stress als bij depressieve klachten

 

Vermoeidheid is een algemeen symptoom, dat bij veel ziektes gezien kan worden. Chronische vermoeidheid komt in onze maatschappij veel voor. De reden hiervoor is nog niet helemaal duidelijk. Chronische vermoeidheid kan gezien worden als een signaal van het lichaam dat er iets mis is. Om weer op het juiste spoor te komen is een brede aanpak nodig. Gezonde voeding, sporten en ook acupunctuur helpen om in de positieve flow te komen.

 

Een depressieve stemming hebben is wanneer iemand zich voor een korte periode neerslachtig voelt. Een depressie hebben, is wanneer er gedurende 2 weken of langer depressieve klachten zijn die niet vanzelf over gaan. Deze klachten hebben een behoorlijke invloed op het functioneren. De kenmerken zijn onder andere depressieve stemming (leeg, verdrietig of neerslachtig voelen), vermindering van interesse of plezier, duidelijke gewichtsverandering, of verandering van eetlust, verstoorde slaap (te veel of slapeloosheid), gejaagdheid of juist geremdheid, moeheid, verminderde concentratie of besluiteloosheid.


Lees meer
Huidklachten

Huidklachten

Er zijn heel veel verschillende vormen van ezeem. De meest voorkomende vormen is atopische eczeem. Ofwel constitutioneel eczeem. Het is een chronische ontsteking van de huid, zonder dat we daarvan de oorzaak kennen. Constitutioneel eczeem is een huidaandoening met roodheid, blaasjes, korstjes, schilfers of schrale plekken. Jeuk is een essentieel kenmerk. Constitutioneel eczeem komt vaak familiair voor en is één van de aandoeningen die past binnen het zogenoemde atopisch syndroom. Onder dit syndroom valt de combinatie van astma, allergische aandoeningen van neus en oogslijmvliezen, voedselallergie en constitutioneel eczeem bij één persoon of binnen één familie. Er zijn aanwijzingen dat het atopisch syndroom een genetische basis heeft
Chinese kruiden kunnen zinvol zijn en acupunctuur kan ingezet worden om de jeuk te dempen door de histamine te remmen.


Lees meer
Spijsverteringsklachten

Spijsverteringsklachten

Een grote groep mensen heeft regelmatig darmklachten of prikkelbaar darmsyndroom (PDS/IBS). Het dagelijkse leven kan hierdoor in negatieve zin worden beïnvloed. Een medische oorzaak is niet altijd bekend. Acupunctuur kan helpen bij deze klachten.

Onderzoek naar acupunctuur en darmklachten
Onderstaand review is een samenvatting van alle onderzoeken op het gebied van maag-darmklachten. Acupunctuur gaf een verbetering van kwaliteit van leven bij IBS (prikkelbaar darmsyndroom), de ziekte van crohn en colitis ulcerosa. Bij colitis ulcerosa en de ziekte van crohn is er een significante vermindering in actieve periodes gemeten. Het is nog niet duidelijk hoe de werking van acupunctuur verklaard kan worden. Daarvoor is er in de toekomst meer en specifieker onderzoek vereist. 
Lees meer in onderstaand artikel;

Acupuncture treatment in gastro-intestinal diseases: a systematic review


Lees meer
Slaapstoornissen/Insomnia

Slaapstoornissen/Insomnia

Slapen is heerlijk. Wanneer mensen niet kunnen slapen kan dit de kwaliteit van leven behoorlijk beïnvloeden.
Moeite met inslapen, doorslapen, te vroeg wakker worden of droomverstoorde slaap door piekeren/malen, oververmoeidheid of spanning op het werk en/of thuis zijn belangrijke veroorzakers van slaapstoornissen. Maar ook pijnklachten kunnen de nachtrust verstoren.
Ruim 15% van de bevolking heeft af en toe last van slapeloosheid

 


Lees meer
Hooikoorts

Hooikoorts

Acupunctuur helpt de weerstand te versterken en acute hooikoorts klachten te verminderen.
Het voorjaar komt er weer aan. Voor de één een welkom vooruitzicht en voor de ander een ware vijand. Alle pollen, zaadjes, pluisjes en stofdeeltjes prikkelen de slijmvliezen met als gevolg niezen, benauwdheid, loopneus, jeukende/rode ogen. Acupunctuur versterkt het immuunsysteem, waardoor de klachten aanzienlijk verminderen. Het heeft een paar weken tijd nodig om de weerstand te versterken, het is daarom van belang om op tijd met de behandelingen te beginnen. Heeft de hooikoorts al zijn intreden gedaan, dan kan acupunctuur nogsteeds de klachten verminderen.

 


Lees meer