Overgangsklachten, vrouw 57 jr | overgangsklachten

Via een vriendin hoorde ik over goede resultaten van acupunctuur bij overgangsklachten. Ik had erg veel last van nachtelijk zweten en daardoor slaaptekort. Verder kon ik ook overdag moeilijk functioneren op het werk door de opvliegers. Ik voelde me naar en misselijk als er weer een opvlieger aankwam, en werd daardoor enorm afgeleid.

Op internet zocht ik naar een praktijk voor acupunctuur bij mij in de buurt. Dat was de praktijk van  Maaike Hopman, genaamd Pure Mai. Ook las ik dat ze gespecialiseerd was in “ vrouwenzaken” waaronder overgangsklachten.

Ik had diezelfde dag per telefoon contact met Maaike en kon in dezelfde week terecht. Maaike neemt uitgebreid de tijd voor de anamnese, hierbij vraagt ze ook naar allerlei andere klachten en gewoonten. Daarna begon ze meteen met de eerste behandeling. Het inbrengen van de naaldjes voelde ik amper, en het was heerlijk om een tijd lang ontspannen te liggen. Heerlijk afgedekt met warme handdoeken en een warmtelamp op je voeten. Eeen ontspannen muziekje op de achtergrond, wat wil je nog meer om heerlijk tot rust te komen. Ik voelde ook al heel snel dat er daadwerkelijk iets gebeurde, alsof de energie begon te stromen naar m’n benen.

Ondertussen blijft Maaike in dezelfde ruimte aanwezig, dus als er iets is kun je dat zeggen. Verder heb ik enige tijd Chinese kruiden gekregen als ondersteuning van de acupunctuur. Ook gaf Maaike tijdens de behandeling een nekmassage, wat nog eens extra ontspannend werkt. Vanaf het begin was er al effect van de behandeling. Minder opvliegers en minder hevig. Ook sliep ik af en toe weer een nacht door. Nog steeds overigens.

Ik heb ca 5 behandelingen gehad met steeds 3 a 4 weken er tussen. Het heeft me heel goed gedaan. De opvliegers zijn er nog, maar minder vaak en veel minder hevig. Ik slaap beter. Ik kan er nu goed mee leven. Een andere aanleiding om te gaan was migraine en hoofdpijn. Ook hierop had acupunctuur een goed effect. Ruim 6 maanden geen migraine gehad en minder hoofdpijn.

Maaike is een prettig persoon, straalt heel veel rust en respect uit. Als je de praktijk binnen stapt komt er al een bepaalde sfeer op je af. Er staat een kalm muziekje op en alles valt van je af. Tenminste zo verging het mij. De Praktijk ligt in een zijstraat van de Hatertseweg. Je kan in de straat gemakkelijk parkeren. De bus stopt vlakbij, halte Meenststraat.

De kosten zijn € 67 per behandeling. Ik kreeg hiervan € 45 per keer vergoed van de zorgverzekeraar, maar dat ligt uiteraard aan welke aanvullende verzekering je hebt.