IVF, vrouw 41 jr

Ongeveer een half jaar geleden kwam ik bij Maaike terecht. Na 6 IUI-pogingen en 2 IVF-behandelingen raakte ik maar niet zwanger. Ik had geen ervaring met acupunctuur, maar werd op het idee gebracht door mijn schoonzus die erdoor van haar zwangerschapsklachten afgeholpen werd. Waarom niet proberen of acupunctuur mij kan helpen zwanger te raken? Of anders dan toch de bijwerkingen van de IVF-behandeling kan verlichten?

Ongeacht of ik zwanger zou raken, ervoer ik de behandelingen --ik ben inmiddels de tel kwijt hoeveel-- als zeer aangenaam. Bij de intake stelde Maaike dusdanige vragen dat ik de indruk had dat zij zeer goed op de hoogte was van de problematiek rondom IVF. Dit gaf mij zoveel vertrouwen dat ik besloot mijn ‘lot’ in haar kundige handen te leggen. En met resultaat, want ik ben inmiddels in verwachting van ons eerste kind.

De eerste paar behandelingen kreeg ik vergoed van mijn zorgverzekeraar, tot een bepaald maximum bedrag. Daarna vond ik de opbrengst in verhouding staan tot de kosten, zodat ik besloot om de verdere behandelingen uit eigen zak te betalen. Daar ga ik nu nog mee door tijdens mijn zwangerschap.

Wat ik prettig vind aan Maaike’s werkwijze is dat ze het belang van de cliënt voorop stelt. Zo moest ik op een keer op Tweede Pinksterdag langskomen bij haar, omdat dat belangrijk was gezien de timing van het IVF-traject waarin ik mij toen bevond. Dat vond ik echt klasse! Ook verloopt het contact met haar laagdrempelig. Ik kan haar mailen of sms-en voor vragen.