Acupuntuur Nijmegen

Pure Mai Acupunctuur in Nijmegen behandeld menstruatieklachten, pre menstruele klachten (PMS), hoofdpijn, stress, zwangerschapsklachten, slaapproblemen, overgangsklachten, fertiliteits klachten en ondersteund IUI/IVF/ICSI/KI-trajecten. Maaike Hopman heeft 10 jaar ervaring met haar acupunctuur praktijk in Nijmegen. Daarnaast is ze herbalist en heeft ze stagegelopen in Australië en China. Gaande jaren heeft ze zich gespecialiseerd in hormonale klachten bij vrouwen, stress-/burn-out klachten en diverse pijnklachten. 

De behandeling werkt stress reducerend. Maak gerust een afspraak. De behandelingen van Pure Mai Acupunctuur in Nijmegen worden deels vergoed door de zorgverzekering en de praktijk is aangesloten bij beroepsverening de Zhong.

 

Cuppen

Cuppen is een Chinese techniek, gericht op het opheffen van blokkades in de spieren. Het stimuleert de bloeddoorstroming waardoor eerder herstel optreedt. Daarnaast voert het de afvalstoffen uit de spieren af. Deze behandeling is om die reden ook zeer geschikt voor sporters bij verzuring tijdens of na een intensieve training. Door het afvoeren van de afvalstoffen wordt de energietoevoer naar de spieren verhoogd. Spierpijn verdwijnt en de prestatie optimaliseert. 

Cuppen wordt ook succesvol ingezet bij pijn- en koude gerelateerde klachten zoals rug- en gewrichtspijnen, maar ook menstruatieklachten. We zetten deze techniek vaak in combinatie met andere behandelwijzen in, zoals acupunctuur en massage.

 

Moxa

Moxa is bijvoetkruid of Artemisia Vulgaris. Het gebruik van moxa geeft een extra dimensie aan een acupunctuur behandeling. Acupunctuurbehandeling met moxa geeft een weldadig, warm gevoel. We zetten Moxa in bij zowel spiergerelateerde klachten als koude- en vermoeidheidsklachten. Moxa wordt ook gebruikt bij zwangerschap om een baby in stuitligging te stimuleren zelf te draaien.

 

Chines Kruiden

De geneeskrachtige werking van chinese kruiden stimuleren het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Hierdoor ontstaat er harmonie. De kruiden worden specifiek op de persoon afgestemd. Dat maakt de behandeling uniek. Chinese kruiden kunnen samen met regulieren middelen ingenomen worden. Het is wel raadzaam de behandelaar(s) daarvan op de hoogte te stellen.

Er zijn verschillende vormen voor het toedienen van kruiden; granulaten (dit zijn bereidde en geconcentreerde ruwe kruiden in poedervorm), pilvorm, tincturen (opgelost in  alcohol), hydrofiel druppels (opgelost in water, wordt vaak bij jonge kinderen gebruikt) en zalf/gel/poeder als externe applicatie.

Bijwerkingen van chinese kruidenformules treden in principe niet op. De formule is afgestemd op de persoon. Soms zijn er wel bijwerkingen, vaak zijn deze mild van karakter en bij het stoppen van de kruiden nemen de bijwerkingen af. Neem dan contact met ons op. We kunnen je dan helpen met het aanpassen van de dosering of de formule.