Referenties

Vrouw, 32 jaar

Postnatale depressie
Na mijn bevalling had ik last van extreme vermoeidheidsklachten. Ook wilde ik niet bij mijn pasgeboren kindje zijn. Ik voelde me daar erg schuldig over. Door de behandelingen bij Maaike voel ik me beter. Ik voel me weer 'gewoon' moe van dingen waar je ook moe van mag worden. Dankjewel voor je behandelingen, waarin je oog en aandacht hebt voor de hele persoon. Dat heb ik erg gewaardeerd en heb er mooie adviezen uit kunnen halen. 

Vrouw, 46 jaar

Door acupunctuur bij Maaike ben ik beter gaan slapen. Los van deze kwaliteit van acupunctuur kom ik graag bij Maaike omdat ze totale aandacht heeft en geeft voor je als persoon. Ze werkt met haar gevoel waardoor er echt contact is. Het contact is puur en afstand nabijheid goed en mooi afgestemd.

Vrouw, 29 jaar

Mail: Ik ben zwanger! Jij hebt de afgelopen maanden mijn wanhoop gezien en elke keer heb je mij vertrouwen en rust kunnen geven. Ik weet nu dat ik natuurlijk zwanger kan worden en dat mijn lichaam dit dus wel kan! Daarnaast heb je mij in contact gebracht met mijn lichaam en voelde ik mij steeds meer verbonden met mijn lichaam. Duizendmaal dank! 

Mia, 63 jaar

Mijn klacht was destijds een tenniselleboog. Mijn rechter schouder bleek vast te zitten. Ik heb erg goede ervaringen met acupunctuur. Het brengt mijn lijf altijd meer in balans. De combinatie van weldaad en genezing/ opheffen van pijn ervaar ik als erg prettig. Maaike is zowel als persoon als therapeut een fijn mens. De behandeling voldoet aan mijn verwachtingen. We spreken van te voren altijd over de ervaringen van de afgelopen weken en hierop wordt ook de behandeling aangepast. Ik krijg het deels vergoed van de zorgverzekering. Het is goed te bereiken per auto. Maaike is prima bereikbaar via telefoon en mail. 

Vrouw, C. Bredema

Het was nog even onzeker of ik moest worden ingeleid, maar ik bleek al 4 cm ontsluiting te hebben. De volgende ochtend had ik al tegen de 6cm en om 8 uur braken ze de vliezen. In een kleine 3 uurtjes met een eindsprint van 2 MINUTEN was ons mannetje er. Jij hebt me dus supergoed op weg geholpen! Hartstikke fijn, lekker helemaal op eigen kracht bevallen zoals ik wilde.

Vrouw, Janssen

De bevalling zelf ging erg snel. Al helemaal voor een eerste. Alles bij elkaar heb ik er 5 uur over gedaan, waarvan de eerste 3 uur meer weg had van het gerommel wat ik de afgelopen weken voelde, dan echte pijnlijke weeën. Ik was dan ook enorm verbaasd toen de verloskundige me vertelde dat ik toen al 6 cm ontsluiting had! Dat niet-pijnlijke veranderde vlot trouwens toen nog geen half uur erna de vliezen braken :) Kortom, ik heb het idee dat de acupunctuur flink wat aan de voorbereiding heeft toegevoegd. 

Sten, 35 jaar

Ik kom bij Maaike voor ontspanning.  Ik ervaar de behandelingen bij maaike als een erg goede combinatie van ontspanning en behandeling van mijn klachten. Maaike is een prettige persoon in de omgang en zorgt door haar kennis en rust voor een goed gevoel bij mij. Ik kan maaike daarom iedereen aanraden.

Anneke, 37 jaar

Mijn eerste zwangerschap was spontaan en erg snel na het stoppen van de pil. Helaas lukte het niet om de 2e keer op "de natuurlijke manier" zwanger te raken. Na diverse onderzoeken bleek ik endometriose te hebben. Na zeven mislukte I.U.I pogingen en 3 mislukte I.V.F. pogingen had ik even een pauze nodig.

Cindy, 34 jaar

Ik kwam bij Maaike terecht omdat mijn menstruatiecyclus overhoop lag, er was geen pijl op te trekken. Ook had ik voor en tijdens de menstruatie altijd veel last van buikkrampen, hoofdpijn, duizeligheid en bloedstolsels, ik dacht dat dit er gewoon bij hoorde en dus heel normaal was.

 

Piet-Hein, 69 jaar

In 2011 werd bij mij een hernia geconstateerd. Ik had vooral last van uitvalverschijnselen in mijn been. Acupunctuur zou kunnen helpen de klachten te verminderen. Ik vond op internet Maaike’s website, die sprak me aan, die had iets persoonlijks. Ik kreeg snel contact en maakte meteen een afspraak.

Eleonora, 34 jaar

Aan het einde van mijn tweede zwangerschap bleek het kindje in stuit te blijven liggen. Zodoende nam ik contact op met een acupuncturist, na succesvolle verhalen van de verloskundigepraktijk over Moxa-therapie. Maaike maakte meteen tijd voor mij om zo snel mogelijk te kunnen starten met Moxa.

Stephanie, 40 jaar

Ik heb een hele goede ervaring met acupunctuur! Na drie jaar proberen zwanger te raken zijn we overgestapt op IVF. We hebben 2 mislukte cryo terugplaatsingen gehad. Voor de 3de terugplaatsing heb ik hulp ingeschakeld bij Maaike Hopman. Een collega bracht me op het idee. Ik had zelf geen ervaring met acupunctuur.

Linda, 41 jaar

Ongeveer een half jaar geleden kwam ik bij Maaike terecht. Na 6 IUI-pogingen en 2 IVF-behandelingen raakte ik maar niet zwanger. Ik had geen ervaring met acupunctuur, maar werd op het idee gebracht door mijn schoonzus die erdoor van haar zwangerschapsklachten afgeholpen werd. Waarom niet proberen of acupunctuur mij kan helpen zwanger te raken?

Kim, 39 jaar

Ik ben bij Maaike terecht gekomen omdat ik last heb van een onregelmatige cyclus/verminderde vruchtbaarheid. Omdat ik graag zwanger wil worden met hulp van een spermadonor (KI) raadde een kennis van mij acupunctuur aan. Nadat ik contact had gelegd via email kon ik de week erna al terecht.

Tiny, 57 jaar

Via een vriendin hoorde ik over goede resultaten van acupunctuur bij overgangsklachten. Ik had erg veel last van nachtelijk zweten en daardoor slaaptekort. Verder kon ik ook overdag moeilijk functioneren op het werk door de opvliegers. Ik voelde me naar en misselijk als er weer een opvlieger aankwam, en werd daardoor enorm afgeleid.

Vrouw, 30 jaar

Ruim 3 jaar geleden kwam ik bij Maaike in behandeling. Het was voor mij een stress-volle tijd, waarbij ik op zoek was naar ontspanning. Ik ben er van overtuigd dat de behandeling ervoor gezorgd heeft dat er een goed evenwicht is gekomen tussen lichaam en geest.

Vrouw, 41 jaar

Met rugklachten kwam ik bij Pure Mai terecht. Ik had geen ervaring met acupuntuur, maar van diverse mensen er goede verhalen over gehoord. Maaike neemt de tijd voor je, stelt de goede vragen en straalt een rust uit wat heel prettig is.

Bard, 28 jaar

Ik ga regelmatig naar Maaike voor een behandeling tegen stress. Bij mij werken de behandelingen zeer effectief. Maaike is iemand die goed in haar vak is en ook nog heel prettig in de omgang! Ik raad het iedereen aan om het een keer te proberen!

Vrouw, 30 jaar

‘’Ongeveer een twee jaar geleden kwam ik met klachten rond PMS en menstruatie bij Maaike Hopman. De klachten zijn door de behandelingen verminderd.’’

Bekijk alle referenties