Wil je graag zwanger worden?
Lukt het niet om zwanger te worden? Of wordt je makkelijk zwanger maar heb je een miskraam gehad? Ben je bij de huisarts geweest en heb je het advies gekregen om het voorlopig nog op de 'natuurlijke' manier te proberen? Heb je klachten tijdens je menstruatiecyclus? Ga je een IVF/IUI/ICSI traject in? Dit zijn allemaal reden om een afspraak te maken. Acupunctuur en kruiden helpen de menstruatie cyclus te reguleren en klachten te verhelpen. Het brengt het lichaam en de geest in balans wat bevorderlijk is voor een gezonde zwangerschap. 

Vroeger kwamen de kinderen haast als "vanzelf" en was het lastig om dat te voorkomen, tegenwoordig worden kinderen steeds vaker pas "genomen" als de ouders de tijd daarvoor rijp achten. Soms worden de ouders direct op hun wensen bediend, soms duurt het wat langer.

Tot je dertigste jaar is de kans om zwanger te worden 15 procent per maand. Van alle vrouwen die zwanger proberen te worden lukt dat bij 30 procent binnen 3 maanden, bij 70 procent binnen een half jaar en bij 80 procent binnen het eerste jaar. Als het na een jaar nog niet is gelukt zou je naar de huisarts kunnen gaan voor advies en indien nodig een verwijzing. Na het dertigste jaar neemt de kans om zwanger te worden af.


Als je reden hebt moeilijk op een natuurlijke wijze zwanger te raken, doordat je bijvoorbeeld ouder bent dan 35 jaar,  een onregelmatige of een korte (< 25 dagen) of lange (>32 dagen) menstruatiecyclus hebt. Je last hebt van menstruatie klachten zoals buikpijn-, rugpijn, hoofdpijnklachten en/of PMS (pre menstrueel syndroom), PCOS, endometriose of POF. Denk dan eens aan acupunctuur. Het reguleert je menstruatiecyclus en behandeld de klachten, waardoor je cycles meer in balans komt en het de vruchtbaarheid verhoogd.

Als je een miskraam of een herhaalde miskramen hebt gehad, is acupunctuur een goede ondersteuning voor zowel het herstel als de volgende zwangerschap. 

Bij fertiliteitproblemen is het van belang allereerst het menstruatiepatroon in balans te brengen en het baarmoederslijmvlies en de eicel kwaliteit in goede conditie te brengen. Voor de beste uitgangssituatie is het van het belang tijdig, bij voorkeur minimaal 3 maanden, te beginnen met acupunctuur voordat de IVF, IUI of ICSI start. 

 

Maak gerust een afspraak

 

Zwanger worden lukt niet

Het lijkt zo vanzelf sprekend, maar voor veel stellen is het dat niet. Soms lukt het niet om zwanger te worden. Wij behandelen vrouwen die op een natuurlijke manier zwanger willen worden of starten met IVF, IUI, ICSI en KI. Hormoon behandelingen bij IUI, ICSI En IVF hebben veel impact op je lichaam en psyche. En steeds in onzekerheid wachten tot je mag gaan testen of het gelukt is. En klachten als buikpijn, een opgezette buik, hoofdpijn en/of vermoeidheid door het toedienen van hormonen komen met regelmaat voor. Acupunctuur en chinese kruiden kunnen deze blokkades in het lichaam opheffen en werken in op hormonale huishouding. Het bouwt het baarmoederslijmvlies op en verbeterd de kwaliteit van de eicel en de eierstokken (ovaria). Evidence based onderzoek laat zien dat een IVF-behandeling gecombineerd met acupunctuur en Chinese kruiden in 42% van de gevallen tot een zwangerschap leidt boven 24% zonder acupunctuur. (Fertility & Sterility: July, 2002, Vol. 03, Issue 07 Acupuncture May Improve Success Rate of Test-Tube Pregnancies)                                         

 

Ik wil zwanger worden

Wil je op een natuurlijke manier zwanger worden, maar lukt het niet? Waarschijnlijk ben je al een keer bij de huisarts geweest en heeft hij verteld dat je het minimaal een jaar op de ‘natuurlijke manier’ moet blijven proberen. Goed advies, maar wat doe je in de tussentijd? Acupunctuur en chinese kruiden kunnen hierbij een goede ondersteuning zijn. De behandeling kan de kwaliteit van de eicel en de zaadcel optimaliseren en kan de groei van het baarmoederslijmvlies en de innesteling bevorderen. Omdat deze behandeling je op een ‘natuurlijke wijze’ zowel fysiek als psychisch optimaliseert, heeft het enige tijd nodig. Denk daarbij aan 3 tot 6 maanden. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid aan klachten.