Janine,
Jaren geleden bleef er na een vergadering een pen achter met het opschrift “ik wil worden wie ik ben”. Lang was ik op zoek naar mijzelf, heb al heel wat kastjes en laadjes opgeruimd maar ik  durfde niet te dicht bij mijzelf te komen. De training heeft mij laten zien dat ik niet de enige ben die “worstelt” met zichzelf. Zoals Loesje zei, iedereen accepteert mij zoals ik ben, nu ik nog.  Met de training heb ik weer een paar stappen in de goede richting gezet. Het gaat zeker lukken. 
Dank je wel voor de mooie training en de rust die jij uitstraalt.

 

Lisa,
Door de training heb ik handvaten gekregen om bewuster te leven. 
Ik heb geleerd met wat meer afstand naar mijn eigen gedrag te kijken. Dit gaf me inzicht. Ik ben me bewuster van zelfzorg en bouw vaker rust  momenten in op de dag.
Ook het zonder oordeel blijven vond ik inspirerend. De verhalen van iedereen vond ik mooi om met elkaar te delen.  

 

Referenties

Esther

De mindfulness training heeft mij meer structuur van de oefeningen gebracht, weet nu wat ik fijn vind en kan gaan toepassen. De bestanden met oefeningen die we kregen zijn fijn. Toch even weer die reminders, Mindful kijken, vertragen, ruimte voor mezelf maken. Het ook echt doen

Maaike heeft het echt fantastisch gedaan, geen suggesties. Ze zorgt voor een fijne veilige sfeer in de groep. Er is ruimte voor eenieder, heel fijn. De mindfulness training in Nijmegen is goed bereikbaar met de auto (gratis parkeren) en het openbaar vervoer.

Milka

Door de MBSR training heb ik geleerd meer bij mezelf te blijven, regelmatiger inchecken in mijn lijf. Meer balans aan brengen in mijn leven en soms ook afspraken afzeggen als ik daardoor beter in mijn vel blijf zitten. Ik kan nu beter voelen wat mijn lijf aangeeft en daarop handelen wat ik nodig heb.

Ik creëer meer rustmomenten op de dag, om de oefeningen te doen. Ik merk dat ik dan aan het eind van de dag minder overprikkeld ben.

Ik merk dat ik door stil te staan, beter mijn lijf voel. En die geeft genoeg signalen af of iets goed is voor mij of niet. Ik kan beter luisteren naar de signalen als ik vaker incheck. Dus daarmee beter op mijn grenzen letten. Bewustere keuzes maken.

Sandra

Waarbij ik het meeste merkte wat het effect van deze MBSR training was, was toen ik iemand bijna had aangereden met de auto. Eerder zou ik, ondanks dat het niet mijn fout was, in paniek raken, me schuldig voelen en er lang in blijven hangen, maar nu kon ik snel uit de paniek komen. Me er minder druk om maken.

Door de mindfulness training kan ik meer rustmomenten pakken, maar ook leuke dingen plannen en daar van genieten. De sfeer in groep vond ik fijn. Mede ook door de fijne trainster Maaike. Ik heb de mindfulness training op lokatie in Nijmegen gevolgd. 

Jolien

Ik heb door de MBSR mindfulness training meer bewustwording gekregen, ik neem meer pauzes en rust. Ik weet nu beter hoe ik goed voor mezelf kan zorgen.

Juist de kleine dingen bijvoorbeeld even opmerken hoe ik erbij zit. Gestresst? Wat kan ik doen? Of kan ik niets doen. Hoe zorg ik goed voor mezelf en ga ik niet alsmaar door in de waan van de dag. Ik sta meer in contact met mezelf. Ik neem wat meer de tijd om naar mezelf te luisteren en mezelf daardoor serieuzer te nemen.

Ik ervaar meer balans, maar het heeft ook nog steeds wat oefening nodig. Ik hoop dat het lukt om de komende periode er lekker mee door te gaan.

Mindfulness verdiepingsdag

'In het begin merkte ik veel frustratie, maar halverwege werd het steeds rustiger in mij'

'Mooie en fijne plek om deze dag door te brengen'

'Fijn dat buiten erbij betrokken werd'

'Ik voel innerlijk rust en stilte'. 'Voelt fijn'

'Ik voelde veel vermoeidheid, maar kon het toelaten'
 

Rianne

Ik ben erg blij dat ik deze training bij jou heb gevolgd. Ik heb me voor de MBSR training opgegeven om veranderingen in mijn dagelijkse leven aan te brenegen. En ik voel dat ik aardig op weg ben dankzij deze training. Het in aandacht leven geeft mij meer inzichten waardoor ik anders tegen mezelf en tegen mijn dierbaren om mij heen aankijk. Heel bewust ervaar ik dat. En dat voelt goed, heel goed.

Joost

Ik heb geleerd om met aandacht in het huidige moment te zijn. In verbinding met mezelf en alles om me heen. Ik maak nu bewustere keuzes en stem de keuze steeds vaker af op wat ik op dat moment nodig heb. Hierdoor ervaar ik minder tijdsdruk en kan ik meer genieten van het moment.

Suzanne

Van de mindfulness training heb ik geleerd om eerder mijn emoties te herkennen en daar bewust mee om te gaan. Ik kan nog al ongeduldig zijn en dat direct uiten op mijn omgeving.Door de training heb ik geleerd te pauzeren. Zien wat er nu echt gebeurd. Ik ben me meer bewust van mijn gedachten en lichamelijke senstaties. Hierdoor reageer ik minder snel en is mijn reactie vaak milder. De training is zo ingericht dat je er direct mee aan de slag kan in je dagelijkse leven. Ik heb het als zeer waardevol ervaren.

Lisa

Door de training heb ik handvaten gekregen om bewuster te leven. 
Ik heb geleerd met wat meer afstand naar mijn eigen gedrag te kijken. Dit gaf me inzicht. Ik ben me bewuster van zelfzorg. Ik bouw vaker rust momenten in op de dag.
Ook het 'zonder oordeel' zijn vond ik inspirerend. De verhalen van iedereen vond ik mooi en inspirerend om met elkaar te delen.

 

Janine

Jaren geleden bleef er na een vergadering een pen achter met het opschrift “ik wil worden wie ik ben”. Lang was ik op zoek naar mijzelf, heb al heel wat kastjes en laadjes opgeruimd maar ik  durfde niet te dicht bij mijzelf te komen. De training heeft mij laten zien dat ik niet de enige ben die “worstelt” met zichzelf. Zoals Loesje zei, "iedereen accepteert mij zoals ik ben, nu ik nog".  Met de training heb ik weer een paar stappen in de goede richting gezet. Het gaat zeker lukken. 
Dank je wel voor de mooie online mindfulness training en de rust die jij uitstraalt.

 

Bekijk alle referenties