Anneke, 37 jaar | Acupunctuur

Mijn eerste zwangerschap was spontaan en erg snel na het stoppen van de pil. Helaas lukte het niet om de 2e keer op "de natuurlijke manier"zwanger te raken. Na diverse onderzoeken bleek ik endometriose te hebben. Na zeven mislukte I.U.I pogingen en 3 mislukte I.V.F. pogingen had ik even een pauze nodig. Na een jaar zijn we bij het UMC Radboud met I.C.S.I. begonnen. Ik bleek een grote cyste te hebben die operatief verwijderd moest worden.

Tegelijk met de start van de ICSI heb ik gezocht naar een prettige en goede acupunctuur praktijk om mijn kans op een tweede kindje te vergrootten. Ik kwam op de site van Maaike. Een andere praktijk die ik had gebeld verwees mij zelfs door naar Maaike, omdat zij gespecialiseerd is op het gebied van vrouwen met een kinderwens.

Na een prettige kennismaking heb ik meteen besloten om bij Pure Mai in behandeling te gaan. Ik had nog nooit accupunctuur gehad, dus was erg benieuwd. Wat kan ik er van verwachten?  Doet dit pijn? Zal het resulteren in een zwangerschap?

In haar praktijk hangt een fijne sfeer. Als je de wachtkamer binnenkomt staat er een rustgevend muziekje op en er zijn verschillende boekjes/tijdschriften om even in te lezen. Eigenlijk kom ik daar al wat meer tot rust. 

Maaike straalt rust uit, is vriendelijk, biedt een luisterend oor en is begripvol. Ook is ze opgewekt en ongedwongen. Ze komt erg professioneel en kundig over. Voor de behandeling maakt Maaike altijd eerst een praatje. Tijdens de behandeling kom ik ,na het inbrengen van de naalden, helemaal tot rust. Maaike masseert op een fijne, ontspannende en rustgevende manier. Daarnaast maakt ze gebruik van warmtekussens, warmte lamp en moxa, wat erg prettig is. De naalden doen meestal nauwelijks pijn en het zijn er maar een paar. Na de behandeling voel ik mij beter in mijn vel, meer in balans en ontspannen. Naast de acupunctuur geeft ze op een prettige manier enkele zinvolle en helpende voedingsadviezen en algemene adviezen. Ook heeft ze voor mij  chinese kruiden voorgeschreven.

Acupunctuur bij Pure Mai, van Maaike is dus erg prettig en het aller belangrijkste: ik ben zwanger! Maaike heeft door middel van acupunctuur en chinese kruiden geholpen mijn lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan. 

Ik ben een paar maanden voor mijn poging begonnen met de behandelingen en tijdens mijn zwangerschap ermee doorgegaan. Ik ben van mening dat dit mijn lijf en nu dus ook het kindje in mijn buik ten goede komt.