Mindfulness oefendag

Tijdens de mindfulness-oefendag ga je met dat wat je tot dan toe hebt geleerden in praktijk verdiepen. Onder begeleiding, door middel van de formele oefeningen die je in de training al hebt gedaan. Zoals de bodyscan, zitmeditatie, staande en liggende bewegingsoefeningen en de loopmeditatie. De hele dag oefenen we in stilte. Door helemaal stil te zijn kun je je goed richten op alles wat je ervaart. En ontdekken hoe je daar mee omgaat. Zoveel tijd voor jezelf nemen in stilte doen we niet zo vaak. Het is een mooie innerlijke reis naar binnen. De meeste mensen ervaren na deze dag kalmte en inzicht.
 

Praktische informatie en data
 

Mindfulness proeverij

Wil je je mindfulness opfrissen, verdiepen of de draad weer oppakken? Of misschien ervaren of mindfulness iets voor jouw is? Deze oefensessies zijn voor iedereen die de 8-weekse MBSR training hebben gevolgd en voor wie kennis wilt maken met mindfulness en met mij als trainer. Tijdens deze oefensessies beoefenen we verschillende thema's uit de mindfulness en compassie d.m.v. liggende en/of zittende meditatie en eenvoudige bewegings- oefeningen. 
 

Praktische informatie en data

Leven vanuit je hart
 

We willen vaak dat de dingen anders zijn dan ze op dit moment zijn. Vooral bij onplezierige ervaringen, zoals pijn, stress, heftige emoties en ziekte. Bij mindfulness staan we juist stil bij deze gevoelens en dit moment. Als je er wél aandacht aan geeft, ontstaat er ruimte voor inzicht. En dankzij dat inzicht kun je keuzes maken. Keuzes die niet zijn ingegeven door vastgeroeste patronen, maar door wat jij zelf wilt. Vaste patronen kunnen je soms enorm in de weg zitten en energie vreten. Mindfulness laat je die patronen ontdekken en, als je dat wilt, doorbreken. Door bewust keuzes te maken. Keuzes die bij je passen ga je steeds meer leven vanuit je hart. Ik heb echt gemerkt en merk nog steeds dat het je leven positief kan veranderen. Het is een blijvend en waardevol cadeau voor jezelf.